LED verlichting: led schijnwerpers

Led schijnwerpers kunnen door hun veelzijdigheid gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Ze bestaan in verschillende types en formaten. Daarom is het zeer belangrijk om vóór de aankoop de mogelijkheden en voordelen van het gebruik te bekijken van led schijnwerpers. 


Wat is een led schijnwerper?

Schijnwerpers zijn speciaal ontworpen voor het verlichten van een groot gebied. Ze bieden een sterk licht dat vaak vergelijkbaar is met daglicht. Het unieke en duurzame ontwerp van led schijnwerpers staat er garant voor dat ze schokbestendig zijn en alle soorten weersomstandigheden kunnen weerstaan. 


Wat zijn de voordelen van led schijnwerpers?

Led schijnwerpers gaan veel langer mee dan de conventionele gloeilampen. Ze kunnen tussen de 30.000 en de 50.000 uren branden en moeten dus niet vaak vervangen worden. Ze verbruiken ook aanzienlijk minder energie dan hun tegenhangers. Studies hebben uitgewezen dat ze tot 90% minder verbruiken dan conventionele lampen. Dit vertaalt zich duidelijk naar een veel lagere elektriciteitsfactuur, zelfs bij intensief gebruik. De armaturen worden ook speciaal ontworpen en behandeld met een poedercoating zodanig dat ze bestand zijn tegen olie en andere vervuilende producten. Daarnaast is er ventilatie voorzien om te voorkomen dat het glas zou benevelen en het geproduceerde licht zou dimmen. Een ander voordeel van led schijnwerpers is dat ze minder snel beschadigd worden tijdens het transport en de installatie. Dit heeft te maken met de vaste onderdelen.


Waar worden Led schijnwerper gebruikt?

Ze worden vooral gebruikt voor residentiële als commerciële doeleinden. Zo worden ze gebruikt in bepaalde wijken als een beveiligingssysteem. Het helder licht is een extra functie wanneer camera's beelden moeten opnemen. Er zijn al enkele steden die hun openbare ruimtes verlichten met led schijnwerpers. Parken en andere voetgangerszones zijn een stuk veiliger met de extra verlichting waardoor het aantal ongevallen en misdrijven gereduceerd wordt. Led schijnwerpers zijn ook populair om stadions, arena's en parkings te verlichten. Het licht is perfect vergelijkbaar met daglicht waardoor het lijkt dat voetbalmatchen of evenementen overdag doorgaan. Spelers en toeschouwers moeten geen extra inspanning doen om het spel te kunnen volgen. Ook in magazijnen en fabrieken worden led schijnwerpers gebruikt zodat werknemers in een comfortabele en veilige omgeving kunnen werken. Aangezien de lampen die gebruikt worden weinig of geen warmte produceren wordt het ook niet onaangenaam warm in de werkplaats, iets dat op termijn voor gezondheidsproblemen zou kunnen zorgen. De lampen die gebruikt worden blijven niet alleen koel, ze zijn ook heel sterk. Door het ontwerp van de armaturen en het gebruik van koel blijvende lampen er is ook geen risico op brand die veroorzaakt wordt door de verlichting.


Delen