Electro

Electro

Ik schrijf het volgende artikel over electro. Hoewel dit een zeer ruim begrip is zal ik toch proberen je enigszins te informeren. Eerst wil ik even antwoorden op de vraag wat is electro eigenlijk? Wanneer we het woord electro opzoeken via het interent vinden we een aantal definities. Electro kan slaan op een muziekgenre met varianten als Electrohouse, electropop, electrorock. Daarnaast wordt er gewag gemaakt van Marvel superschurken die in de Amerikaanse stripverhalen voorkomen. Tot slot is er sprake van de elektro apparaten die verkocht worden in electrozaken zoals een magnetron, waterkoker, eierkoker, diepvriezer, etc. Over die laatste definitie schrijf ik uiteraard in dit artikel.


Elektrische apparaten ondenkbaar

Elektrische apparaten zoals bijvoorbeeld een magnetron, koelkast, wasmachine, ... Het is doorheen de jaren een vanzelfsprekendheid geworden dat we die apparaten hebben en kunnen gebruiken. We staan er te zelden bij stil dat zowat alle apparaten die we tegenwoordig gebruiken electro-apparaten zijn en afhankelijk zijn van de elektriciteit. Denk aan smartphones, radio's, laptops, tablets en andere multimedia toestellen, televisies, ... In de hedendaagse maatschappij zou een stroompanne op nationaal niveau een grote ramp betekenen. Niet alleen omdat al onze apparaten op elektriciteit draaien maar op die manier ook ons hele maatschappelijke systeem gebouwd werd op elektriciteit.


Geen elektriciteit wordt een internationale ramp

Stel je voor dat op een dag over de hele wereld alle elektriciteit uitvalt en buiten werking is gesteld. Beurzen stoppen met draaien, de banken storten in, de hele wereld zakt in een ongekende financiële crisis en bedrijven gaan op de fles. En dat zijn nog de minst erge situaties. De opkomst van de elektrische wagens, bussen en treinen zorgen ervoor dat ook ons transport volledig afhankelijk is van de elektriciteit. Wanneer er zich een panne zou voordoen zijn ook die apparaten niet meer op te laden en bij gevolg zal langzaam maar zeker ook het vervoer stilvallen. Ten slotte valt de maatschappij stil. Daarom is men nu al terug op zoek naar nieuwe manieren om ons werk te kunnen doen zodat we niet afhankelijk blijven van één bron.


Worstcase scenario

Nu, al het voorgaande is natuurlijk worst-case scenario en er zijn goede voorzieningen die ervoor zorgen dat rampen worden vermeden. Noodgeneratoren, opgeslagen elektriciteit in grote batterijen, ... Dus tot zolang kunnen wij lustig gebruik maken van elektrische apparaten. Die apparaten worden verkocht in speciaalzaken die zich erop toe leggen correcte informatie te verschaffen voor de verkoop. Die informatie en specificaties worden in een winkel vaak aangevuld en uitgelegd door een verkoper die gespecialiseerd is in zijn vakgebied. Meestal zijn dit commercieel gedreven werkkrachten die targets moeten halen. Wees u dus steeds bewust van de winkel waar u koopt, wat u eigenlijk echt nodig heeft en laat u zeker niets aansmeren wat u niet nodig heeft. Veel succes.

Op zoek naar een erkend installateur in Roosendaal e.o. die wel deskundig is op het gebied van elektra, kijk dan op Van Bakel Elektro


Delen